Informatie over onze zelftesten
LEES DIT EERST VOORDAT JE OVULATIETESTEN KOOPT


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

LEES DIT EERST VOORDAT JE OVULATIETESTEN KOOPT


De donkerste ovulatietest geeft je LH piek aan


Vraag over: Ovulatietest

Als je graag zwanger wilt worden kun je tegenwoordig de natuur een handje helpen. Je hebt als vrouw in je cyclus van gemiddeld 28 dagen eigenlijk maar 1 dag dat je de grootste kans hebt om zwanger te worden. Uiteraard mits je onbeschermde gemeenschap hebt op die dag. Vrouwen die al langer proberen om zwanger te worden en zich melden in het ziekenhuis krijgen vaak van hun gynaecoloog te horen dat ze eerst maar eens aan de slag moeten gaan met ovulatietesten. Deze ovulatietest is een eenvoudige thuistest die je gemakkelijk kunt uitvoeren met een beetje opgevangen urine. Meestal moet je de test een aantal dagen achter elkaar uitvoeren. Normaal geeft de ovulatietest 1 streepje, dat is de controlestreep die aangeeft dat je de test correct hebt uitgevoerd. Zodra de ovulatietest 2 streepjes geeft, gaat er een hormoongolf door je lichaam die de eisprong in gang moet zetten. En precies voor die eisprong moet je gemeenschap hebben om je kansen op een zwangerschap zo groot mogelijk te maken. Precies op dat moment geeft je ovulatietest 2 streepjes in plaats van 1, en dat is dus erg handig. Bij 2 streepjes is het dus hoog tijd voor de bevruchting.

Extra lange cyclus

Heb je een cyclus die langer is dan 28 dagen, dan kan het zwanger worden wat moeilijker worden. En juist ook dan zijn de ovulatietesten erg handig. Heb je bijvoorbeeld een cyclus van meer dan 40 dagen, dan heb je al minder momenten in het jaar dat je zwanger kunt worden. De zoektocht naar die ene dag dat het kan wordt ook een stuk moeilijker. Er zijn wat apps en websites waarop je een berekening kunt doen, maar soms zitten die er naast met de voorspelling van je vruchtbare dag, vooral bij een lange of onregelmatige cyclus. De ovulatietest biedt uitkomst. Je doet dagelijks 1 testje met een beetje urine. Zodra je 2 streepjes op de test ziet, kom je in de buurt van je eisprong. Ter bevestiging kun je later dezelfde dag nog een test doen om te zien of de 2e lijn nog donkerder wordt of alweer afneemt.

Welke ovulatietest kiezen

Er zijn een aantal typen en merken ovulatietesten. Je hebt een dure test, vaak de digitale ovulatietesten. Die hebben een kleine display waarop het testresultaat is af te lezen in de vorm van een symbool waardoor je zelf niet naar de lijntjes hoeft te kijken. Er zijn ook low budget stunt drogisten die grote aantallen verkopen voor stuntprijzen. Het is niet altijd duidelijk of die producten legaal op de Nederlandse markt verschijnen. Vaak ontbreekt een keuringscertificaat, waardoor je geen garantie hebt dat de producten goed werken.
Sensitest is een Nederlands merk dat al bijna 15 jaar actief is met de ontwikkeling en verkoop van ovulatietesten en zwangerschapstesten. Onze producten zijn gecertificeerd en toegelaten voor verkoop in de EU. Tevens geven wij onze klanten gratis advies en begeleiding bij het gebruik van onze producten. Kom je er even niet uit of wil je hulptroepen inroepen dan hebben we een team van specialisten klaarstaan die je kunnen helpen met je ovulatietesten of zwangerschapstesten. Sensitest heeft een ruim assortiment van ovulatietesten met een verschillende gevoeligheid. Ga je voor het eerst aan de slag met ovulatietesten neem dan de ovulatietest met een normale gevoeligheid. Die werken het best voor de meeste vrouwen. Het unieke aan de Sensitest ovulatietest is dat je geen kleuren van testen hoeft te vergelijken. Bij negatief heb je 1 lijntje, bij positief heb je 2 lijntjes. Dat maakt het eenvoudig om de testuitslag af te lezen. Om die reden wordt Sensitest vaak aangeraden door gynaecologen, en worden onze ovulatietesten ook veel gebruikt door gynaecologen en fertiliteitsklinieken. Met Sensitest heb je een prima keuze als je voor een kndje wilt gaan.

Klik hier: Lees ook: Welk type ovulatietest past bij mijklik voor vergroting
De donkerste ovulatietest geeft je LH piek aan


klik voor vergroting
Wanneer ben je vruchtbaar


klik voor vergroting
Ovulatietest met kalender


klik voor vergroting
Doel van de ovulatietest: een positieve zwangerschapstest


Info-link:
Lees ook: Welk type zwangerschapstest past bij mij


In de webshop:
Sensitest ovulatietest dipstick normaalHeb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer