Informatie over onze zelftesten
Welk type zwangerschapstest past bij mij?


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

Welk type zwangerschapstest past bij mij?


De Sensitest zwangerschapstest dipstick


Vraag over: Zwangerschapstest

De Sensitest zwangerschapstesten kunnen nauwkeurig een zwangerschap bij je vaststellen. Door de extra brede teststrook geeft de Sensitest zwangerschapstest een duidelijk testresultaat. Maar welk type zwangerschapstest past het beste bij je? In principe zijn er 3 verschillende soorten zwangerschapstest met elk een eigen toepassing. Elke test is een urinetest en afhankelijk van het type kan de test eenvoudig thuis of onderweg worden uitgevoerd. Als je voor het eerst gaat testen met een zwangerschapstest is het wellicht moeilijk om een keuze te maken uit alle aanbiedingen. Er zijn 3 verschillende modellen zwangerschapstesten die alle 3 even betrouwbaar zijn omdat het binnenste deel, de teststrook, hetzelfde is. Het verschil tussen de testen zit vooral in de manier waarop je de test kunt uitvoeren en in prijs. Kijk hieronder wat het beste bij je past.

Sensitest zwangerschapstest type dipstick
Voordelig: Vooral voordelig zijn de dipstickjes. Deze kleine teststaafjes worden zeer veel gebruikt omdat ze niet duur zijn en gemakkelijk in gebruik. Je vangt wat urine op in een plastic bekertje en je dipt het stickje in de urine. Even later heb je het testresultaat. Omdat deze zwangerschapstesten vooral voordelig zijn, geeft je dit de mogelijkheid om een setje van bijvoorbeeld 3 of 6 stuks te kopen voor de prijs van 1 van een ander merk. Hierdoor kun je een aantal dagen achtereen testen waardoor je meer zekerheid krijgt of je zwangerschap doorzet.

Zwangerschapstest dipstick in de webshopSensitest zwangerschapstest type midstreamPraktisch: Hou je niet van geknoei met urine opvangen in bekertjes, dan kun je kiezen voor de midstream. Dit is een luxe zwangerschapstest die je in je urinestraal houdt. Even overheen plassen en binnen enkele minuten kun je het testresultaat aflezen. De midstreams zijn wel duurder dan de dipsticks, maar geven dan ook wel meer testgemak. Je kunt bijvoorbeeld wat makkelijker buiten de deur (op je werk) testen. Door de vorm van de test wordt de juiste hoeveelheid urine opgenomen.

Zwangerschapstest midstream in de webshopSensitest zwangerschapstest type cassetteNauwkeurig: Dokterspraktijken en ziekenhuizen gebruiken veelal de cassette. Hiervoor wordt wat urine opgevangen in een bekertje. Met een meegeleverd pipetje wordt wat urine opgezogen en in het opvanggat van de test gedruppeld. Hierdoor wordt zeer nauwkeurig getest. Het resultaat is binnen enkele minuten af te lezen. De prijs van de cassette: iets duurder dan de dipstick maar voordeliger dan de midstream.

Zwangerschapstest cassette in de webshopExtra gevoelig

Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor extra gevoelige zwangerschapstesten. Deze testen worden speciaal gefabriceerd met een lagere drempel voor het vinden van het hCG hormoon in je urine. Deze testen hebben het voordeel dat je in de regel enkele dagen eerder kunt beginnen met het uitvoeren van de zwangerschapstest. Een extra gevoelige test geeft wel iets minder zekerheid op een betrouwbare testuitslag indien je meerdere dagen voor je verwachte menstruatie de test uitvoert. Sommige testen zijn zo gevoelig dat ze een vroege miskraam kunnen vaststellen. Dat geeft eerst hoop dat je zwanger bent, maar als deze zwangerschap niet doorzet kan dat frustratie en teleurstelling geven. Als je vroeg gaat testen (voordat je menstruatie nog zou moeten beginnen) wordt aangeraden om nog een test uit te voeren op de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen.Zwangerschapstest digitaalTegenwoordig zijn er ook digitale zwangerschapstesten. Dit zijn de duurste zwangerschapstesten die je kunt krijgen maar dan heb je ook wel wat. De digitale zwangerschapstesten hebben een klein venster waarin het testresultaat in woorden of met tekentjes wordt weergegeven. Om de digitale zwangerschapstest uit te voeren moet je even plassen over de tip, of je houdt het uiteinde van de test enkele seconden in een bekertje met opgevangen urine. Na enkele minuten verschijnt in het digitale venstertje de woorden zwanger of niet-zwanger. Sommige digitale zwangerschapstesten hebben ook een conceptie indicator. Die indicator geeft aan hoe lang je ongeveer zwanger bent. Gebruikers van deze test vinden het erg handig dat er geen ruimte voor twijfel is over de testuitslag. Je krijgt immers zwanger of niet-zwanger zonder dat je naar streepjes hoeft te kijken. Een nadeel van deze test is de prijs, hij is erg duur. Voor de prijs van 1 digitale zwangerschapstest, koop je al gauw 10 normale zwangerschapstesten. Ook is de digitale zwangerschapstest minder gevoelig waardoor de kans op een verkeerde testuitslag (vals-negatief) voordat je je menstruatie verwacht hoger is dan bij sommige andere zwangerschapstesten.

Digitale zwangerschapstest in de webshop
Klik hier: Bereken wanneer je een zwangerschapstest kunt doenklik voor vergroting
De Sensitest zwangerschapstest dipstick


klik voor vergroting
De Sensitest zwangerschapstest midstream


klik voor vergroting
De Sensitest zwangerschapstest cassette


Info-link:
Welke ovulatietest moet ik kopen


In de webshop:
Aanbieding zwangerschapstestenHeb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer