Informatie over onze zelftesten
Welk type ovulatietest past bij mij?


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

Welk type ovulatietest past bij mij?

Vraag over: Ovulatietest

De Sensitest ovulatietesten kunnen je heel goed helpen om zwanger te worden. Deze eenvoudig thuis uit te voeren urinetesten geven nauwkeurig het moment aan wanneer je zwanger kunt worden. Als je voor het eerst gaat testen met ovulatietesten is het wellicht moeilijk om een keuze te maken uit alle aanbiedingen. In principe zijn er 3 verschillende modellen ovulatietesten die alle 3 even betrouwbaar zijn omdat het binnenste deel, de teststrook, hetzelfde is. Het verschil tussen de testen zit vooral in de manier waarop je de test kunt uitvoeren en in prijs. Kijk hieronder wat het beste bij je past.Foto boven: Sensitest ovulatietest type dipstick.

Voordelig: Vooral voordelig zijn de dipstickjes. Deze kleine teststaafjes worden zeer veel gebruikt omdat ze niet duur zijn en gemakkelijk in gebruik. Je vangt wat urine op in een plastic bekertje en je dipt het stickje in de urine. Even later heb je het testresultaat.
Hierboven: Sensitest ovulatietest type midstream.

Praktisch: Hou je niet van geknoei met urine opvangen in bekertjes, dan kun je kiezen voor de midstream. Dit is een luxe ovulatietest die je in je urinestraal houdt. Even overheen plassen en binnen enkele minuten kun je het testresultaat aflezen. De midstreams zijn wel duurder dan de dipsticks, maar geven dan ook wel meer testgemak. Je kunt bijvoorbeeld wat makkelijker buiten de deur (op je werk) testen. Door de vorm van de test wordt de juiste hoeveelheid urine opgenomen.
Foto: Sensitest ovulatietest cassette.

Nauwkeurig: Dokterspraktijken en ziekenhuizen gebruiken veelal de cassette. Hiervoor wordt wat urine opgevangen in een bekertje. Met een meegeleverd pipetje wordt wat urine opgezogen en in het opvanggat van de test gedruppeld. Hierdoor wordt zeer nauwkeurig getest. Het resultaat is binnen enkele minuten af te lezen. De prijs van de cassette: iets duurder dan de dipstick maar voordeliger dan de midstream.

Extra gevoelig
Er zijn tegenwoordig ook ovulatietesten op de markt die een extra gevoeligheid hebben. Dit product is in de regel wat duurder omdat het in kleinere aantallen wordt geproduceerd. Normaal gesproken moeten de normale ovulatietesten voldoen voor het vinden van je LH piek. Indien je geen of slecht resultaat krijgt kun je proberen om de extra gevoelige ovulatietesten te gebruiken.


In de webshop:
Aanbiedingen ovulatietestenHeb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer