Informatie over onze zelftesten
Wat zijn indrooglijntjes


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

Wat zijn indrooglijntjes

Vraag over: Zwangerschapstest

Sommige merken zwangerschapstesten geven een licht 2e streepje op de zwangerschapstest, zodra de urine enkele dagen is opgedroogd. Dit kan voorkomen ondanks dat je niet zwanger bent. Indrooglijntjes kunnen na 1 of 2 dagen verschijnen. Je kunt daardoor het idee krijgen dat je toch zwanger bent door deze indrooglijntjes. Bij Sensitest zwangerschapstesten is dat niet het geval. Er komen geen indrooglijntjes voor op de zwangerschapstest. Als de testuitslag niet-zwanger is, krijg je maar 1 lijn op de test, dat is de controlelijn. Indien je een testresultaat hebt met een donkere controlelijn en een licht 2e streepje is er HCG in je urine waargenomen. Om te zien of je zwangerschap doorzet kun je dan het beste de dagen erna nog eens een paar keer testen met ochtendurine. Als je zwangerschap doorzet moet het 2e lijntje op de nieuw uitgevoerde testen steeds duidelijker worden. Ondanks dat indrooglijntjes niet voorkomen bij Sensitest wordt aangeraden om de testuitslag na 5 a 10 minuten van de test af te lezen. Lees geen testuitslag na meer dan 30 minuten.

IVF traject

Enige voorzichtigheid met het gebruik van zwangerschapstesten is geboden bij vrouwen die onder begeleiding van een gynaecoloog in een ivf traject zitten of een steriliteitsbehandeling hebben ondergaan. Het kan zijn dat bij de behandeling hormonen worden toegediend waarop de zwangerschapstest positief uitslaat terwijl je mogelijk niet zwanger bent. Raadpleeg in dat geval je gynaecoloog voordat je een zwangerschapstest gebruikt.

Heb je toch een licht 2e lijntje op de test waargenomen en weet je achteraf zeker dat je niet zwanger bent lees dan het artikel: Gisteren was ik nog zwanger.

Klik hier: Gisteren was ik nog zwanger, vandaag niet meerIn de webshop:
Zwangerschapstesten vanaf 1,69 per stukHeb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer