Informatie over onze zelftesten
De ovulatietest blijft negatief


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

De ovulatietest blijft negatief

Vraag over: Ovulatietest

Het is mogelijk dat tijdens het testen met ovulatietesten de testuitslag negatief blijft. Het lijkt alsof je de LH piek niet kunt vinden. Er kunnen verschillende oorzaken van zijn. Soms vindt de LH piek `s nachts plaats terwijl je pas de volgende avond weer test. Er zit dan bijna 18 tot 24 uur tussen de piek en je volgende ovulatietest, waardoor de LH waarde in je urine alweer sterk kan zijn afgenomen. Om die reden testen sommige vrouwen meerdere keren op een dag. Vrouwen die zwanger worden onder begeleiding van een gynaecoloog, wordt soms geadviseerd om zelfs 3x op een dag te testen. Dit kan nodig zijn als de LH piek in uitzonderlijke gevallen maar zeer kortstondig meetbaar is.

Water drinken

Indien je moeite hebt met het vinden van je LH piek is het raadzaam om 2 uur voordat je gaat testen niet meer te drinken en niet meer te plassen. Zo spaar je de urine op en zal de concentratie van het LH hormoon in je urine iets toenemen. Hierdoor is het hormoon gemakkelijker waar te nemen op een ovulatietest. Doe je veel aan sport en drink je meer dan 2 liter water op een dag (en thee, koffie, fris etc.) dan wordt aangeraden om op de dagen dat je test met ovulatietesten of zwangerschapstesten te matigen met drinken.

Eerder beginnen met ovulatietesten

Mocht je ondanks herhaalde pogingen geen LH piek vinden, begin dan 3 dagen eerder met testen dan de rekentabel of ovulatieschijf aangeeft. In uitzonderlijke gevallen kan de LH piek eerder plaatsvinden dan aanvankelijk verwacht.


In de webshop:
Sensitest ovulatietest cassetteHeb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer