Informatie over onze zelftesten
De ovulatieschijf


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

De ovulatieschijf


Foto: de Sensitest ovulatieschijf.


Vraag over: Ovulatietest

De ovulatieschijf. Met deze handige rekenschijf kun je het begin van je vruchtbare periode vaststellen. De schijf geeft aan wanneer je kunt beginnen met Sensitest ovulatietesten om de dag te vinden dat je de grootste kans hebt om zwanger te worden. De ovulatieschijf is niet hetzelfde als een zwangerschapsschijf, waarmee een zwangere vrouw de dag uitrekent dat haar kindje na 40 weken zwangerschap zou kunnen worden geboren. Met de ovulatieschijf kun je je vruchtbare periode voorspellen. Eenmaal in je maandelijkse cyclus heb je een paar dagen dat je de grootste kans hebt om zwanger te worden. Met de ovulatieschijf bereken je het begin van deze periode die wordt afgesloten door de ovulatie of eisprong. Heb je in die periode gemeenschap dan heb je kans dat je zwanger wordt. Hoe dichter je bij je ovulatie gemeenschap hebt gehad, hoe groter de kans.

Hoe werkt de ovulatieschijf?

Bepaal de datum waarop je laatste menstruatie is begonnen. Het gaat hier om de eerste dag van je laatste menstruatie. Draai de pijl met `Begin menstruatie` naar die dag en hou rekening met de kleur van de buitenring voor de bijpassende maand. Voor de maanden februari, april, juni, september en november plaats je de pijl bij de dag aan de roze kant van de circel. Voor de maanden januari, maart, mei, juli, augustus, oktober en december plaats je de pijl aan de blauwe kant. Stel dat de eerste dag van je laatste menstruatie is gevallen op 24 maart en je cycluslengte is 28 dagen. Dan draai je de pijl met `Begin menstruatie` naar 24 aan de blauwe zijde van de schijf. Kijk nu in het groene vlak op de schijf naar de lengte van je cyclus. Boven het getal 28 lees je de volgende datum af: 3 april. Dit is het begin van je vruchtbare periode. Op deze dag kun je beginnen met ovulatietesten om de dag te vinden dat je de grootste kans hebt om zwanger te worden. De vruchtbare periode duurt ongeveer een week en eindigt circa 12 dagen voor je menstruatie als de ovulatie heeft plaatsgevonden.


Klik hier: Hoe werkt de ovulatieschijfklik voor vergroting
Foto: de Sensitest ovulatieschijf.


In de webshop:
Pakket ovulatietesten met gratis ovulatieschijfHeb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer