Informatie over onze zelftesten
Hoe betrouwbaar is de zwangerschapstest


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

Hoe betrouwbaar is de zwangerschapstest

Vraag over: Zwangerschapstest

In de meeste gevallen zijn zwangerschapstesten zeer betrouwbaar. De meeste merken geven echter aan dat ze een betrouwbaarheid hebben van 99 procent indien je de test uitvoert vanaf de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen. Wat betekent dat precies? Als je 100 keer een zwangerschapstest uitvoert zou je in 1 geval een verkeerde of onbetrouwbare uitslag kunnen verwachten. Ook als je natuurlijk 1x een test uitvoert is er een kans dat je een verkeerde testuitslag krijgt.

Verbeter je kansen

Om de foutmarge te verkleinen en je kansen op een betrouwbare testuitslag te vergroten, kun je het beste pakketjes van 3 of 6 zwangerschapstesten kopen. Je doet dan gedurende 3 opeenvolgende dagen een test met steeds nieuwe urine. Voer de test uit met ochtendurine voor het best mogelijke testresultaat, maar echt noodzakelijk is dat niet. Indien je zodoende 3 zwangerschapstesten na elkaar hebt uitgevoerd en heb je 3x dezelfde testuitslag is de kans erg klein dat je een fout antwoord hebt. Door dus meerdere dagen na elkaar te testen is de zwangerschapstest erg betrouwbaar. Test bij voorkeur vanaf de dag dat je je menstruatie verwacht of zodra je overtijd bent.

Onderzoek onder gebruikers

Uit een onderzoek onder 125 gebruikers van de Sensitest zwangerschapstesten had 93 procent van de vrouwen een correcte testuitslag op 4 dagen voor de menstruatie. Dat is een zeer hoge betrouwbaarheid voor het vroeg vaststellen van een zwangerschap. De zwangerschapstest heeft een betrouwbaarheid van meer dan 99 procent indien je de test uitvoert vanaf de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen.


In de webshop:
Sensitest zwangerschapstest midstream vanaf 2,99Heb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer