Informatie over onze zelftesten
Gisteren was ik nog zwanger, vandaag niet meer


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

Gisteren was ik nog zwanger, vandaag niet meer


De zwangerschapstest wijst uit dat je toch niet zwanger bent.


Vraag over: Zwangerschapstest

Hoe zit dat nou? De ene dag doe je een zwangerschapstest en ben je licht positief. Een paar dagen later doe je nog eens een test voor de zekerheid en die is negatief. Dit komt nog wel eens voor bij vrouwen die zeer vroeg in de cyclus al een positief testresultaat krijgen met een zwangerschapstest. Aanvankelijk ben je dus zwanger. Toch eindigt een prille zwangerschap wel eens in een menstruatie. Die kan heftiger zijn dan normaal, maar hoeft niet. Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat in 91% van deze zogenaamde spontane abortussen, het zeer vroegtijdig afbreken van de zwangerschap, de vrouw er niets van merkt. Met de menstruatie eindigt dan ook de zwangerschap.

Positieve zwangerschapstest?

Doe je in dat geval een vroege zwangerschapstest dan kan dat tot verwarring en frustraties leiden. Eerst denk je dat je zwanger bent maar doe je een dag later de test opnieuw dan kan deze een negatief resultaat geven. Het is dus goed om bij een vroeg positief testresultaat van een zwangerschapstest na een paar dagen nog eens te testen om het zeker te weten dat de zwangerschap doorzet. Zeker als je erg vroeg in de cyclus test en een positieve zwangerschapstest hebt, is het zinvol om na enkele dagen nog eens te testen. Test dan met ochtendurine voor de hoogst mogelijke concentratie van het hCG hormoon.
"The vast majority of pregnancies that do not progress are lost before the woman is aware of the conception, and many pregnancies are lost before medical practitioners can detect an embryo."
"Most miscarriages occur very early in pregnancy. Between 10% and 50% of pregnancies end in clinically apparent miscarriage, depending upon the age and health of the pregnant woman. In most cases, they occur so early in the pregnancy that the woman is not even aware that she was pregnant (bron: Wikipedia)."


Klik hier: Wikipedia: spontane abortus gaat vaak onopgemerkt (Engels)klik voor vergroting
De zwangerschapstest wijst uit dat je toch niet zwanger bent.


In de webshop:
Zwangerschapstest midstream vanaf 2.99Heb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer