Informatie over onze zelftesten
Geslachtsbepaling baby met behulp van ovulatietest


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

Geslachtsbepaling baby met behulp van ovulatietest

Vraag over: Ovulatietest

In de geslachtsbepaling van je baby lijken ovulatietesten een belangrijke rol te kunnen spelen. Wetenschappers hebben aangetoond dat je met behulp van ovulatietesten het geslacht van je baby zou kunnen bepalen. De precieze timing van de gemeenschap of coitus is daarbij erg belangrijk. De uiteindelijke uitslag of je een jongen of meisje krijgt wordt bepaald door het chromosomen pakketje dat je eicel van de zaadcel van de man meekrijgt. De snelheid en de overlevingskansen van de spermacel zijn daarvoor de belangrijkste factoren. De zaadcel met het mannelijke chromosomen pakket, waardoor je baby een jongen zou worden, zwemmen sneller en zijn beweeglijker. Bij geslachtsgemeenschap vlak voor je eisprong en dan vanaf het moment dat je 2 duidelijke strepen op je ovulatietest hebt en de dag erna schijn je de grootste kans te hebben op een jongen.

Geslachtbepaling: een meisje

De zaadcellen met het vrouwelijke chromosomen pakket zijn minder sterk en beweegljk maar overleven langer. Bij geslachtsgemeenschap enkele dagen voor je LH piek heb je tijdens je eisprong meer kans op een meisje. Het gebruik van een extra gevoelige ovulatietest, die in staat is om eerder een LH piek waar te nemen, zou je meer kans kunnen geven op een meisje indien je op het juiste moment gemeenschap hebt. Zodra je een LH piek waarneemt op de ovulatietest moet je stoppen met gemeenschap, aangenomen dat je de voorafgaande dagen wel gemeenschap hebt gehad. Deze techniek geeft geen absolute garantie op een jongen of meisje, maar schijnt je kansen met 75 procent te vergroten. Wij hebben deze informatie recentelijk ontvangen van derden. Ondanks dat we geen garantie kunnen geven dat het ook inderdaad werkt leek het ons wel interessant om deze informatie met vrouwen te delen die ovulatietesten gebruiken.


In de webshop:
Luxe pakket gevoelige ovulatietesten voor 28,99Heb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer