Informatie over onze zelftesten
Is een extra gevoelige zwangerschapstest wel betrouwbaar


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

Is een extra gevoelige zwangerschapstest wel betrouwbaar


Vroeg positief testresultaat op de Sensitest zwangerschapstest


Vraag over: Zwangerschapstest

Zodra je denkt dat je zwanger zou kunnen zijn, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een antwoord hebben op de vraag: Ben ik zwanger? Je kunt tegenwoordig testen met extra gevoelige zwangerschapstesten. Deze testen kunnen tot 6 dagen voor de verwachte menstruatie een zwangerschap aantonen. Voor de allernieuwsgierigsten onder ons natuurlijk een uitkomst dat je vroeg kunt testen. Maar uit ervaring blijkt wel dat het zwangerschapshormoon (hCG) niet bij alle zwangere vrouwen dezelfde concentratie heeft in de urine. Zo kan bij de ene vrouw de zwangerschapstest veel vroeger positief uitslaan als bij de ander. Het kan voorkomen dat je pas 2 weken nadat je overtijd bent een positieve zwangerschapstest hebt, terwijl anderen al dagen voor de verwachte menstruatie een positieve test hebben met een licht 2e streepje.

Risico vroeg testen

Ben je zwanger en ga je voor je verwachte menstruatie al testen met een zwangerschapstest, zal je in de regel een testuitslag krijgen met een heel licht 2e streepje. In dat geval geeft de zwangerschapstest aan dat je zwanger bent. Hou er wel rekening mee dat de kans bestaat dat je een vroege zwangerschap vaststelt die misschien niet doorzet. Er komt in dat geval een menstruatie op gang en je hebt dan te maken met een spontane of `missed abortion`. Als je niet had getest zou je denken dat je niet zwanger was, immers je menstruatie was weer op gang gekomen. De gevoelige zwangerschapstest heeft echter hCG in je urine gemeten, en die geeft dus wel degelijk aan dat er iets is gebeurd in je lichaam. Het kan dus tot frustratie of teleurstelling leiden als je later toch niet zwanger blijkt te zijn, als de zwangerschap niet doorzet. In dat geval heb je aanvankelijk een positieve zwangerschapstest, maar na enkele dagen nog eens testen is dan het testresultaat heel licht of zelfs negatief. Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een groot aantal zwangerschappen voor de menstruatie eindigt en niet wordt opgemerkt. Indien je een zwangerschapstest uitvoert die erg gevoelig is, kun je het beste de test de dagen er na nog eens uitvoeren om een bevestiging te krijgen van de testuitslag. Hou er dan ook rekening mee dat in een heel pril stadium de testuitslag nog eens kan veranderen.

Vals negatieve testuitslag

Omgekeerd is het ook zo dat er een kans is op een vals negatieve testuitslag als je een zwangerschapstest uitvoert daags voor je je menstruatie verwacht. Dat betekent dat de zwangerschapstest niet-zwanger aangeeft terwijl je dat mogelijk wel bent. Dat komt omdat in een heel pril stadium van je zwangerschap nog maar weinig van het zwangerschapshormoon in je urine is te vinden. Ga je toch vroeg testen, dus enkele dagen voordat je je menstruatie verwacht, koop dan altijd een setje van 3 of 6 zwangerschapstesten zodat je na enkele dagen nog eens kunt testen om te zien of de uitslag hetzelfde blijft.


klik voor vergroting
Vroeg positief testresultaat op de Sensitest zwangerschapstest


In de webshop:
Sensitest zwangerschapstest vanaf 2,99Heb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer