Informatie over onze zelftesten
Kan ik 2 maal een LH piek hebben waargenomen?


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

Kan ik 2 maal een LH piek hebben waargenomen?


Gevoelige ovulatietest vindt 2e LH toename


Vraag over: Ovulatietest

Gedurende je maandelijkse cyclus heb je maar eenmaal een LH piek. Deze kortstondige verhoging van het hormoon LH zorgt ervoor dat je eisprong op gang gaat komen. Op het moment dat je LH piek plaatsvindt ben je erg vruchtbaar en heb je de grootste kans om zwanger te worden. Sommige vrouwen die nauwkeurig meten met (gevoelige) ovulatietesten kunnen soms twee maal in hun cyclus een LH toename waarnemen. Direct na het vinden van de eerste piek, met 2 donkere streepjes op de ovulatietest, lijkt het alsof enkele dagen later opnieuw de ovulatietest positief uitslaat.

Langzame afname LH

Bij sommige vrouwen verdwijnt het LH hormoon niet direct na de LH piek uit het lichaam en kan het een aantal dagen duren voordat de ovulatietest weer negatief aangeeft. Soms duurt dat zelfs tot aan de menstruatie. In die periode blijft ook de ovulatietest soms positief aangeven of in elk geval zo donker dat je denkt dat je een 2e LH piek hebt gevonden. In eerste instantie vind je dus een piek, daarna een paar dagen een kortstondige afname en dan opnieuw donkere streepjes op de ovulatietest. Je moet er dan vanuit gaan dat de eerste piek die je vindt de LH piek is. Zodra je 2 donkere strepen krijgt op je ovulatietest voor de eerste keer in je cyclus heb je je LH piek gevonden. Dit is het moment dat je de grootste kans hebt om zwanger te worden. In principe kun je daarna stoppen met testen.

Op de foto hieronder zie je hoe de zwarte lijn het verloop van je LH weergeeft als je een 2e piek hebt waargenomen. De groene stippellijn geeft de drempelwaarde van de ovulatietest weer. Je vindt je LH piek (bij 4) waarna je een afname waarneemt. Direct na je eisprong (bij 5) gaat je LH weer toenemen. De echte LH piek die je zoekt is dus de eerste piek die je waarneemt bij 4.


klik voor vergroting
Gevoelige ovulatietest vindt 2e LH toename


klik voor vergroting
Extra gevoelige ovulatietest dipstick


In de webshop:
Ovulatietest vanaf 6,49Heb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer