Informatie over onze zelftesten
10 tips voor het verbeteren van je sperma


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

10 tips voor het verbeteren van je sperma


SpermOK vruchtbaarheidstest voor mannen


Vraag over: Vruchtbaarheidscheck Spermatest

Indien je als man je eigen vruchtbaarheid een maximale boost wilt geven is het goed om een paar eenvoudige regels te volgen. Je vruchtbaarheid hangt af van het aantal spermacellen per milliliter ejaculaat, en van de beweeglijkheid van de cellen. Het aantal cellen per milliliter kun je eenvoudig vaststellen met een vruchtbaarheidstest voor mannen. Als je het idee hebt dat je eigen vruchtbaarheid (als man) wel wat beter kan, hier een paar tips.

- Zittend beroep, heb je een zittend beroep, kom uit je stoel. Langdurig zitten is funest voor je vruchtbaarheid. Heb je een kantoorbaan of ben je chauffeur, zorg dan dat je regelmatig in beweging komt om je eigen vruchtbaarheid te bevorderen.
- Meer bewegen is goed voor je vruchtbaarheid. Ga regelmatig een eind lopen. Je hoeft je zelf niet uit te putten. Gewoon een eind wandelen of fietsen is prima.
- Eet minder friet of minder gefrituurd voedsel. Gemaksvoedsel lijkt een negatieve invloed te hebben op de mannelijke vruchtbaarheid. Probeer de snackbar een tijdje te mijden als je als man goed zaad moet produceren.
- Meer vers is altijd goed, maar met name in de periode dat je als man je eigen vruchtbaarheid wilt stimuleren is het beter om meer verse groenten en fruit te eten.
- Minder frisdrank is ook beter. Koolzuurhoudende dranken minderen lijkt een positieve invloed te hebben op je vruchtbaarheid.
- Minder alcohol, helaas mannen, grote hoeveelheden alcohol is funest voor de mannelijke vruchtbaarheid. Moet je goed presteren met goed zaad probeer dan je alcohol consumptie een tijdje te minimaliseren.
- Stop met roken, deze wist je natuurlijk al, maar hij mag niet in het rijtje ontbreken. Als je er alles aan wilt doen om de kwaliteit van je eigen zaad te verbeteren, stop dan met roken.
- Draag geen strakke onderbroeken. Los-in-het-hok is beter voor de zaadproductie.
- Een recent Spaans onderzoek heeft aangetoond dat noten goed zijn voor je noten. Een dagelijks portie van 60 gram hazelnoten en amandelen vermeerdert het aantal spermacellen en vergoot de overlevingskans van de cellen.Klik hier: Mannelijke vruchtbaarheidstesten in de shopklik voor vergroting
SpermOK vruchtbaarheidstest voor mannen


klik voor vergroting
Complete kit voor het vaststellen van de vruchtbaarheid


klik voor vergroting
Mogelijke testuitslagen op de vruchtbaarheidstest


klik voor vergroting
Vruchtbaarheidscheck vruchtbaarheidstest voor mannen
Heb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer