Informatie over onze zelftesten
10 tips voor het gebruik van de Zwangerschaps Doppler


Alle vragen over:
Ovulatietesten Zwangerschapstesten Sensitest Ovulatie Thermometer Vruchtbaarheidstest mannen

10 tips voor het gebruik van de Zwangerschaps Doppler


Doppler is een uitstekend apparaat om naar het hartje van je kindje te luisteren


Vraag over: Sensitest

Tips voor het gebruik van de Angelsound Doppler 100s mini en Angelsound Doppler 100B professional. Als je de doppler voor het eerst gebruikt, om naar het hartje van je baby in je buik te luisteren, heb je misschien wat moeite op de goede plek te vinden. Hier enkele tips.

1. Controleer de juiste plek op basis van het aantal weken zwangerschap. Ben je nog vroeg, zo tussen de 14 en 24 weken, zoek dan vlak boven het schaambeen ruim onder de navel. Ben je langer dan 24 weken zwanger zoek dan vlak onder of rondom de navel.

2. Verplaats de doppler langzaam over je buik. Abrupte bewegingen met de doppler kunnen het extra moeilijk maken om het hartje van je kindje te vinden.

3. Terwijl je de doppler op 1 plek houdt kun je hem ook kantelen om zo in verschillende richtingen te luisteren.

4. Stop regelmatig op verschillende plekken en wacht enkele seconden of je iets hoort.

5. Het gebruik van Ultrasone Gel verbetert de geleiding van het geluid. Er is speciale gel beschikbaar geschikt voor dopplers in onze webshop. Heb je even geen gel, gebruik dan wat water.
5b. Gebruik vooral geen babyolie bij je doppler. Babyolie verkort de levensduur van je doppler. Bij het gebruik van babyolie vervalt je garantie.

6. Als je lang hebt gerust of net opstaat in de ochtend kan je moeite hebben met het vinden van het hartje van je kindje. Wacht dan een half uur en probeer het dan nog eens.

7. Soms wordt je kindje wat actiever nadat je zelf hebt gegeten. Probeer het nog eens na de maaldtijd.

8. Vlak voor het slapen gaan is volgens sommige vrouwen een goed moment om het hartje te vinden. Mocht je niet direct iets vinden, geen paniek. Vooral in de eerste weken na de 14 weken zwangerschap kan het nog moeilijk zijn om een hartslag te vinden.

9. Een volle blaas (van de zwangere vrouw) kan helpen bij het vinden van een hartslag van je kindje. Water geleidt de geluidsgolven goed.

10. Probeer eerst je eigen hartslag te vinden. Over het algemeen heeft een vrouw in rust een hartslag van tussen de 55 en 75 slagen per minuut. Je kindje heeft een veel snellere hartslag van tussen de 120 en 160 slagen per minuut. Sommige vrouwen vinden ook het kloppende geluid van de halsslagader in het kuiltje aan de zijkant van je nek vlak boven het sleutelbeen.

Hikjes van je kindje kunnen ook worden waargenomen, die klinken als 2 snelle trommelslagen. Schoppen met de voetjes klinken als zachte klopjes.

Als het niet direct lukt om het hartje te vinden, probeer het dan de volgende dag nog eens. Ben je erg vroeg in je zwangerschap, moet je het wellicht na een week nog eens proberen. Naarmate je langer zwanger bent, wordt het steeds makkelijker om de hartslag van je kindje te vinden.

Klik hier: Baby doppler in de webshop vanaf 28,95klik voor vergroting
Doppler is een uitstekend apparaat om naar het hartje van je kindje te luisteren


klik voor vergroting
Luister naar het babyhartje vanaf 14 weken zwangerschap


klik voor vergroting
Doppler wordt geleverd inclusief oordopjes


klik voor vergroting
De professionele doppler ook geschikt voor thuisgebruik, deze geeft ook de hartslag weer.


Info-link:
Doppler gel in de webshop vanaf 5,45
Heb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer