Gebruiksaanwijzing

Sensitest Eisprong Ovulatie Thermometer - 2 decimalen nauwkeurig

Je temperatuur meten tijdens je cyclus


Om de laatst gemeten temperatuur uit het geheugen van de thermometer te lezen, dien je bij het aanzetten van de thermometer de aan/uit knop 2 seconden ingedrukt te houden. De ovulatiethermometer geeft dan de waarde van de laatste meting weer.
In de loop van je maandelijkse cyclus verandert de temperatuur van je lichaam. Je eierstokken maken na de eisprong meer hormonen (progesteron) aan waardoor je lichaamstemperatuur een paar tienden omhoog gaat. Dat maakt het mogelijk om achteraf vast te stellen wanneer de eisprong heeft plaatsgevonden. Het is dan ook erg handig als je aan het testen bent met ovulatietesten waarbij je zoekt naar de LH piek (je meest vruchtbare dag) om daarna ook te controleren wanneer de eisprong heeft plaatsgevonden. Dat moment geeft het einde van je vruchtbare periode aan. Je zult daarvoor tijdens je cyclus elke dag je temperatuur nauwkeurig moeten opnemen. Dagelijks op het zelfde moment, bijvoorbeeld `s morgens voor het opstaan. Een gewone thermometer of digitale thermometer is hiervoor niet nauwkeurig genoeg. Je hebt een speciale extra gevoelige basale thermometer nodig die tot op de honderste graad nauwkeurig (2 cijfers achter de komma) je temperatuur kan meten.Op de afbeeling hierboven zie je het verloop van je lichaamstemperatuur in de blauwe lijn tijdens je cyclus. Aan het begin van de cyclus links de menstruatiedagen. Bij het zwarte bolletje vindt de eisprong of ovulatie plaats. Tijdens de ovulatie maakt je lichaamstemperatuur een sprongetje omhoog. En of twee dagen ervoor heb je je LH piek kunnen vaststellen met ovulatietesten. De stijging van je lichaamstemperatuur is ongeveer het einde van je vruchtbare periode.
Als je dagelijks je temperatuur noteert kun je het verloop van je temperatuur in kaart brengen en de zogenaamde basale temperatuurcurve maken. Een temperatuurstijging van enkele tienden van een graad na de LH piek kan een duidelijke aanwijzing zijn dat je eisprong of ovulatie heeft plaatsgevonden.
Extra nauwkeurige digitale ovulatiethermometer met 2 cijfers achter de komma

Je temperatuur bijhoudenAls je je temperatuur wilt gaan meten is het belangrijk dat je de meetwaarden opschrijft in een diagram of agenda. Ook de ovulatietest kalender (zie webshop) is geschikt om zowel je testuitslag van je ovulatietest als temperatuur bij te houden. Maak een tabel zoals onderstaand voorbeeld. Noteer de datum dat je hebt gemeten en schrijf de temperatuur op met 2 cijfers achter de komma. Je kunt zo het makkelijkst temperatuur veranderingen vaststellen.Voorbeeld diagram om je dagelijkse meetwaarden in op te schrijven.
Hoe kun je de temperatuur metenHet meest nauwkeurig is het om de temperatuur rectaal (in de anus) te meten. Veel vrouwen vinden dat echter niet practisch en hebben de voorkeur aan het opmeten van de temperatuur in de mond. Belangrijk is daarbij dat je de digitale ovulatie thermometer onder de tong zover mogelijk achter in de mond plaatst. Tijdens de meting houd je je mond gesloten. Verder dien je vlak voor de meting geen koud water of warme thee te drinken. Koude of warme dranken kunnen de temperatuur benvloeden.Extra nauwkeurige digitale thermometer in de webshop.


Sensitest Eisprong Ovulatie Thermometer - 2 decimalen nauwkeurig
Bekijk dit artikel in de shop

Omschrijving

Type:
Productcode:
Wanneer gebruiken:
Voorraad:
Verzendkosten:
Prijs:
Tevredenheid:
Thermometer
se-ovutherm
Om de eisprong te vinden
Direct leverbaar
Standaard ( 2.50)
4,99

Display met 2 decimalen nauwkeurigheid.

Display met 2 decimalen nauwkeurigheid.

Temperatuur curve en je LH piek. Je berekent je vruchtbare periode met deze gegevens.

Temperatuur curve en je LH piek. Je berekent je vruchtbare periode met deze gegevens.

Ovulatie thermometer komt met een duidelijke handleiding en een opbergdoosje.

Ovulatie thermometer komt met een duidelijke handleiding en een opbergdoosje.


Voor jou geselecteerd

Snelle 10 seconden Thermometer 2 decimalen Kleurendisplay
Extra snelle thermometer
5,99

Starterspakket met 24 ovulatietesten en 3 zwangerschapstesten
Starterspakket ovulatietest
met gratis ovulatieschijf
26,99

Sensitest Luxe pack ovulatietesten
Voordeelpakket
ovulatietesten
28,99

Clearblue digitale ovulatietest advanced 10 stuks
Clearblue advanced 10 stuks
28,95

Luister naar babyhartje in je buik
Gevoelige doppler hoort het babyhartje van je kindje
25,00

Herbruikbare Urine Cup voor thuistesten - 100 ml
Urine cup
1,99


Heb je een tablet, Windows-pc of Mac dan kun je onze website bekijken op:

Sensitest groot formaat website

De complete inhoud van deze website
Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd
na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.


Cookie verklaring
Privacy verklaring
Disclaimer